KilimAdventure

JELAJAH

LANGKAWI

KISAH PERJALANAN &

KENANGAN

๐Ÿ…ป๐Ÿ…ฐ๐Ÿ…ฝ๐Ÿ…ถ๐Ÿ…บ๐Ÿ…ฐ๐Ÿ††๐Ÿ…ธ destinasi percutian anda. Semarakkan cinta bersama yang tersayang disini.ย ย 

Adakah anda mengalami masalah seperti di bawah?

Keliru mencari Agen

Kerap kali kena tipu dengan ulat

Duit hangus macam tu ja

Saya faham! Anda semua pernah mengalami masalah seperti diatas. Nasihat saya jangan diulangi lagi, jom saya kenalkan KILIMADVENTURE

๐˜’๐˜ช๐˜ญ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ˆ๐˜ฅ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ช๐˜ท๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ต ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ค๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฅ๐˜ช ๐˜’๐˜ช๐˜ญ๐˜ช๐˜ฎ ๐˜“๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ธ๐˜ช ๐˜บ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ต๐˜ถ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ถ๐˜ข๐˜ณ๐˜จ๐˜ข ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ณ๐˜ข๐˜ช๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ข๐˜ข๐˜ต ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ค๐˜ถ๐˜ต๐˜ช

๐˜›๐˜ช๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฌ ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ต๐˜ช ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ต ๐˜บ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ญ๐˜ข๐˜ช๐˜ฏ, ๐˜’๐˜ช๐˜ญ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ˆ๐˜ฅ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ธ๐˜ข๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต๐˜ข๐˜ฏ ๐˜บ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ง๐˜ฆ๐˜ด๐˜ด๐˜ช๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ญ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ด๐˜ต๐˜ช๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข ๐˜ฑ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ข๐˜ฎ๐˜ข ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜จ๐˜ข๐˜ญ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜บ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ณ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฅ๐˜ช ๐˜’๐˜ช๐˜ญ๐˜ช๐˜ฎ ๐˜Ž๐˜ฆ๐˜ฐ๐˜ง๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ต ๐˜—๐˜ข๐˜ณ๐˜ฌ

along ikon

EN RAZAK

"Puas hati ambik pakej kat kilim ni...guide pun sporting melayan kita satu family... insyaallah kalau sampai lagi ke Langkawi boleh pergi lagi."

20201126202742_IMG_6655

CIK LYDIA

"Puashati sangat. Nanti boleh recommend dekat kawan kawan yang plan nak datang Langkawi pula"

Jom kenal lebih mendalam dengan KILIMADVENTURE

Trip istimewa bersama kami

Jelajahi Gua Kelawar & Gua Buaya. Abadikan memori kala Sang Helang berterbangan & menyambar. Menyusuri Flora dan Fauna di sepanjang Sungai Kilim yang membawa anda ke muara Sungai Kilim dan Laut Andaman.โ€‹

Kilim Karst Geoforest Park

Kilim Nature Park adalah salah satu taman geologi di Pulau Langkawi yang diiktiraf UNESCO pada 1 Jun 2007. Merupakan Geopark pertama di Malaysia dan rantau Asia Tenggara.โ€‹

Tak rugi anda ambil service kami kerana KILIMADVENTURE menyediakan aktiviti yang sangat disukai oleh orang ramai iaitu…

Jelajah Gua Kelawar

Gua ini mendapat nama daripada ribuan kelawar dari jenis intermediate roundlef bat, great roundleaf bat dan long fingered bat yang menjadikan gua ini sebagai habitat mereka. Anda akan dapat melihat struktur batu kapur seperti stalaktit, stalagmit dan batu alir

eagle watching

Siapa yang dapat peluang tengok helang menjunam. Bersama kami biar ia menjadi realiti. Melakar memori indah bersama kami.ย 

Jangan lepaskan peluang terbaik anda bersama tersayang menghayati ciptaanNya yang indah. Saksikan bagaimana kumpulan Helang Merah atau Lang Merah beterbangan menanti untuk menyambar makanan.

Deruan dari engin bot seakan satu panggilan istimewa buat Sang Lang Merah. Sambaran silih berganti kala boatman melemparkan makanan ke permukaan air.

Apa Kata Mereka

โ€œ๐šŽ๐šก๐šŒ๐š’๐š๐šŽ๐š๐š—๐šข๐šŠ ๐š”๐šŠ๐š ๐šœ๐š’๐š—๐š’ ๐š๐šŠ๐š™๐šŠ๐š ๐š๐šŽ๐š—๐š๐š˜๐š” ๐šœ๐šŽ๐š—๐š๐š’๐š›๐š’ ๐š‘๐šŽ๐š•๐šŠ๐š—๐š ๐š‹๐šŽ๐š›๐š๐šŽ๐š›๐š‹๐šŠ๐š—๐š๐šŠ๐š— ๐š๐šŠ๐š— ๐šŠ๐š๐šŠ ๐šข๐šŠ๐š—๐š ๐š๐šŽ๐š›๐š‹๐šŠ๐š—๐š ๐š–๐šŽ๐š—๐š“๐šž๐š—๐šŠ๐š–. ๐™ฐ๐š—๐šŠ๐š”-๐šŠ๐š—๐šŠ๐š” ๐š•๐šŽ๐š‹๐š’๐š‘ ๐š•๐šŠ๐š๐š’ ๐š๐šŽ๐š›๐š๐šŠ๐š›๐š’๐š” (๐š๐šŠ๐š–๐š‹๐šŠ๐š› ๐š๐šŠ๐š” ๐š‹๐šŠ๐š—๐šข๐šŠ๐š” ๐šœ๐šŽ๐š‹๐šŠ๐š‹ ๐š•๐šŽ๐š”๐šŠ ๐š๐šŽ๐š—๐š๐š˜๐š” ๐š‘๐šŽ๐š•๐šŠ๐š—๐š ๐š๐šŽ๐š›๐š‹๐šŠ๐š—๐š). ๐š‚๐šŽ๐š›๐š˜๐š—๐š˜๐š” ๐™ผ๐šŠ๐š—๐š๐š›๐š˜๐šŸ๐šŽ ๐š๐š˜๐šž๐š› ๐š—๐š’ ๐š‹๐šŠ๐š๐š’ ๐š”๐šŠ๐š–๐š’, ๐š‹๐šŽ๐š›๐š‹๐šŠ๐š•๐š˜๐š’ ๐šž๐š—๐š๐šž๐š” ๐š–๐šŽ๐š—๐šŒ๐šŠ๐š›๐š’ ๐šœ๐šž๐šŠ๐š๐šž ๐š”๐šŽ๐š•๐šŠ๐š’๐š—๐šŠ๐š— ๐š๐šŠ๐š•๐šŠ๐š– ๐š™๐šŽ๐š›๐šŒ๐šž๐š๐š’๐šŠ๐š—โ€

PN LIZA Surirumah

    gua buaya

    Gua ini mendapat nama kerana bentuk buaya yang kelihatan sedang melingkar pada mulut gua ini.

    Gua Buaya hanya dapat dijelajahi menggunakan bot kecil sewaktu air laut surut, dimana anda akan berpeluang memasuki gua ini dari satu bahagian dan keluar di bahagian lain.

    Tanda garisan yang terdapat pada dinding gua menunjukkan paras air laut pasang dan menjadi penanda aras untuk botman juga.

    Anda juga berpeluang melihat lubang gua yang lebih tinggi di dalam gua batu kapur ini sekiranya berada didalam gua buaya ini.

    Ikon Kilim Geoforest

    Ikon Kilim Geoforest Park berada di Muara Sungai Kilim berhadapan dengan Laut Andaman dimana Laut Andaman pula merupakan pemisah Malaysia dan Thailand.

    Sekiranya anda antara yang bertuah, anda akan berpeluang menyaksikan kumpulan ikan lumba-lumba dan jerung paus. Ini antara pengalaman terindah yang tidak semua akan perolehi.ย ย 

    Ikon Kilim Geoforest Park merupakan mercu tanda bahawa anda telah menjejaki Kilim Geoforest Park. Jangan lepaskan peluang untuk mengabadikan memori indah anda di sini.ย 

    Pertunjukan Ikan & Restoran Terapung

    Anda akan dibawa ke restoran terapung di Sungai Kilim, yang mana terdapat juga sangkar ikan yang menyediakan pertunjukan ikan.ย  Sekiranya anda ingin menikmati hidangan laut segar seperti lobster, ikan siakap, ikan merah atau sotong berlatarbelakangkan suasana laut yang mendamaikan, restoran terapung ini pasti pilihan tepat.

    Anda boleh membuat tempahan hidangan dan meneruskan tour Mangrove. Sebaik trip Mangroveanda tamat, anda akan dihantar kembali ke restoran terapung untuk menikmati hidangan anda.

    mandi pantai

    โ€œrasa cam private island la pulak.kami ja mandi kat siniโ€
    Pn Siti Rafeah โ€“ KL

    Sekiranya anda memilih pakej C atau D, pantai terindah ini akan menjadi milik anda. Anda boleh mandi atau sekadar bermain di tepian sahaja. Untuk yang suka pada suasana alam semulajadi, inilah tempat yang perlu anda rakamkan.

    dangli island

    Langkawi Mangrove Tour bersama KILIMADVENTURE tak kan lengkap sekiranya anda tidak menerokai keindahan Dangli Island.

    Anda punyai 2 pilihan di Dangli Island:

    1. Sekiranya anda merancang untuk berenang@snorkeling di Dangli Island, anda boleh menyewa set snorkeling yang disediakan atau boleh juga membawa set anda sendiri. Harga bagi 1 set snorkeling goggle adalah RM15. Begitu juga untuk diving fin@kaki itik. RM15/pasang. Anda pasti teruja dapat menikmati keindahan hidupan bawah laut bertemankan ikan yang jinak.ย 

    2. Sekiranya anda tidak mahu berenang, nikmati keindahan alam semulajadi Dangli Island. Bermain sambil memberi makan kepada ikan ikan jinak. Semuanya hanya dari atas bot sahaja.

    Berenang bertemankan ikan dan air yang sangat jernih. Apa lagi..Jom la.ย 

    Dangli Island terdapat dalam pakej D bersama KILIMADVENTURE

    Asmady Ahmad Nizar, pengasas KILIMADVENTURE

    Profil Pengasas

    Asmady merupakan anak jati Pulau Langkawi. Dilahir dan dibesarkan di Kampung Kilim dan mendapat pendidikan rendah dan menengah juga di Pulau Langkawi.

    Bidang pekerjaan membawa Asmady merantau ke seluruh Malaysia menabur bakti sebagai seorang anggota Tentera Udara Di Raja Malaysia (TUDM). Setelah menamatkan perkhidmatan selama 22 tahun, beliau nekad meneruskan minat dengan aktiviti laut di pulau kelahiran sendiri.

    Pernah mencuba bidang penternakan ikan dalam sangkar tetapi terpaksa berhenti kerana faktor kesihatan yang tidak mengizinkan. Juga pernah memperjuangkan nyawa dilaut bila menjadi nelayan untuk tangkapan sotong. Namun kegagalan dan kekecewaan tersebut tidak pernah mematahkan semangat dan minat beliau untuk terus berada di laut.ย 

    Kurangnya pengetahuan dan ilmu dalam menguruskan perniagaan adalah satu cabaran buat beliau namun berbekalkan azam dan minat mendalam dengan aktiviti laut, Asmady terus berusaha memastikan KILIMADVENTURE terus gahย  berjuang memberi saingan.ย 

    PROMOSI TAMAT PADA...

    TEMPAH SEGERA! KERANA HARGA PROMOSI AKAN BERUBAH, PADA BILA BILA MASA

    Pakej Trip KILIMADVENTURE

    PAKEJ A

    Trip Private Boat
    Max 8 paxย 

    ESTIMATE TIME 1 HOURS

    • Gua Kelawar
    • Mangrove Sight Seeing
    • Fish Farm
    • Eagle Watching
    • Andaman Sea- Ikon Kilim & Shoe Island

    RM250/BOAT
    RM200/BOAT

    PAKEJ B

    TRIP PRIVATE BOAT
    MAX 8 PAXย 

    ESTIMATE TIME 2 HOURS

    • Gua Kelawar
    • Mangrove Sight Seeing
    • Fish Farm
    • Eagle Watching
    • Andaman Sea- Ikon Kilim & Shoe Island
    • Gua Buaya

    RM350/BOAT
    RM250/BOAT

    PAKEJ C

    TRIP PRIVATE BOAT
    MAX 8 PAXย 

    ESTIMATE TIME 3 HOURS

    • Gua Kelawar
    • Mangrove Sight Seeing
    • Fish Farm
    • Eagle Watching
    • Andaman Sea- Ikon Kilim & Shoe Island
    • Gua Buaya
    • Monkey Feeding (Depends on water tide)
    • Beach Drop/Swimming

    RM450/BOAT
    RM350/BOAT

    PAKEJ D

    TRIP PRIVATE BOAT
    MAX 8 PAXย 

    ESTIMATE TIME 4 HOURS

    • Gua Kelawar
    • Mangrove Sight Seeing
    • Fish Farm
    • Eagle Watching
    • Andaman Sea- Ikon Kilim & Shoe Island
    • Gua Buaya
    • Monkey Feeding (Depends on water tide)
    • Beach Drop/Swimming
    • Dangli Islandย ย 

    RM500/BOAT
    RM400/BOAT

    HUBUNGI KAMI

    HUBUNGI KAMI DI

    MEDIA SOSIAL

    KEMUDAHAN AWAM:

    ร—

    Cart